...
Inte bara skolklasser tävlar i pantning...
Första segraren i Föreningskampen
”Vi är tacksamma för alla som bidragit till vår seger i Föreningskampen”, säger Pär Lerjebo från Slöinge GOIF.

Det är inte bara skolklasser som i Pantamera/Returpacks regi tävlar i återvinning av pantförpackningar. Nu har man även etablerat en motsvarande tävling för föreningslivet i Sverige och i dagarna har resultatet av den första omgången i ”Föreningskampen” presenterats.
Vinnare av tävlingen blev Slöinge GOIF utanför Falkenberg, som samlade in över 96.000 burkar och petflaskor. Förutom pantpengarna kammade de också hem en check på ytterligare 10.000 kronor.


”Det är enkelt att vara med i tävlingen, eftersom man får anpassade säckar, omslutare och etiketter med streckkod från Pantamera. När säckarna är fulla med pant, lämnar vi in dem till vårt lokala inlämningsställe och pantersättningen sätts direkt in på föreningens konto. Vi slipper alltså panta varje burk för sig”, förklarar Pär Lerjebo från vinnarföreningen Slöinge GOIF.

Pantamera/Returpack skriver i ett pressmeddelande att totalt 940 föreningar i Sverige har deltagit i Föreningskampen 2013 och tillsammans har de samlat in över 3,4 miljoner burkar och PET-flaskor. Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och petflaskor, som de samlar in - även för skadade och privatimporterade burkar, som inte ger någon pant. Tävlingen genererade 2,9 miljoner kronor i insamlade panter till Sveriges föreningsliv. Den insamlade panten från föreningarna motsvarar en energibesparing på över 680.000 kWh – lika mycket energi som det går åt att värma upp 50 medelstora villor under ett år.

”Det här kan vara ett enkelt sätt för föreningar att få extraintäkter. Det speciella med den här satsningen är att Pantamera även ger ersättning för skadade burkar och petflaskor och för privatimporterade burkar utan pantmärke som i vanliga fall inte ger någon pant”, förklarar Rickard Andersson, produktchef på Pantamera.

Pantamera har märkt av att allt fler föreningar har fått upp ögonen för miljötävlingen och intrersset ökar inför årets tävling.
”Vi har insamlingsbutiker på över 500 ställen spridda över hela Sverige och hittills har vi över 1.000 anmälda föreningar. Vi hoppas att ännu fler är intresserade av möjligheten att både få extraintäkter och samtidigt göra en miljöinsats”, förklarar Rickard Andersson.

Intresserade föreningar, som vill deltaga i årets Föreningskampen, kan anmäla sig HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK