...
Polykemi satsar 60 miljoner i enheterna i Ystad och Kina

Ystadbaserade plastcompoundtillverkaren Polykemi AB går nu in i en intensiv investeringsperiod. Företaget skriver i ett pressmeddelande att man under det här året kommer att investera drygt 60 miljoner kronor i maskiner och anläggningar vid sina enheter i Ystad och Kina.
”De senaste åren har investeringsviljan i bolaget varit relativt sett låg, men nu ska det bli ändring på det”, skriver VD Ola Hugoson (t.h. på bilden) och vice VD Lars Hugoson (t.v.) i meddelandet.


Av de 60 miljoner kronor, som ska investeras i år, kommer 40 miljoner att läggas på bland annat nya el- och kylningsanläggningar vid Polykemi i Ystad samt en konventionell extruder, en återvinningsextruder och en treskikts folieextruder för dotterbolaget Scanfill, även det beläget i Ystad. Dessutom ska företaget köpa en så kallad säckslaktningsanläggning i syfte att minska lyften i Polykemis fabrik i Ystad.

Vid Polykemis dotterbolag i kinesiska Kunshan ska man installera en treskikts folieextruder samt bygga en ny fabriks- och lagerbyggnad. Investeringarna i Kina beräknas till cirka 20 miljoner kronor.

”2013 var ett förbättringens år för Polykemi efter 2012, då vi plötsligen stod helt utan möjligheter att göra affärer med våra kunder i Iran på grund av ett handelsembargo”, säger Ola Hugoson.

Volymmässigt och omsättningsmässigt blev 2013 ungefär som senare halvan av 2012, beroende på att en del projekt inte kunde startas enligt tidsplanen. Resultatmässigt lyckades man dock även under 2013 att uppnå lönsamhet.

”För 2014 förväntar vi oss en ytterligare förbättring av volymerna. Ingen raketutveckling utan mer en fortsatt stadig förbättring”, säger Ola Hugoson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK