...
Ny rapport från Innventia:
Så blir framtidens papperstillverkning

I sin rapportserie “Innventia Global Outlook” kommer svenska forskningsinstitutet Innventia inom kort att presentera en ny rapport, som utreder framtiden inom global papperstillverkning.
Papermaking towards the future” är namnet på arbetet, som sker i samarbete med Kairos Future och leds av Paul Krochak (bilden), som arbetat med papperstillverkning på Innventia sedan 2010.


Innventia skriver i ett pressmeddelande att tanken med den nya rapporten är att skapa en framtidskarta för papperstillverkning genom att undersöka, intervjua och analysera papperstillverkning internt på Innventia men framför allt med institutets kunder och samarbetspartner.

”Rapporten kommer att släppas den 17 mars och den kommer att vara en viktig del av vår kommunikation med omvärlden när vi skapar nya forsknings- och utvecklingsprojekt”, skriver Innventia.

Vad ser vi för förändringar idag och vilka förändringar är på gång? Vad finns det för utmaningar idag och hur ser de ut framöver? Inom vilka områden kommer den mest lovande framtiden att finnas och hur tar vi oss dit? Det är några av frågeställningarna, som rapporten ska ge svar på.

”Med det här arbetet vill vi försöka göra en bild av möjliga framtidsscenarier och konsekvenserna av dessa samtidigt som vi också vill ta reda på hur industrin kan förbereda sig för framtiden. Vi kommer använda oss av samma koncept som med ´Packaging 2020 - Innventia Global Outlook´ och vi samarbetar med Kairos Future även i detta arbete”, berättar Fredrik Rosén, som är marknadschef på Innventia.

Förutom Paul Krochak, som leder arbetet, ingår i arbetsgruppen för den nya rapproten även Karin Athley, Tatjana Karpenja, Marco Lucisano, Eva Ekroth och Sofie Nordin från Innventia samt Mats Lindgren och Magnus Kempe från Kairos Future.

”Det finns många olika åsikter om industrins framtid, där nya produkter och effektivisering med avseende på energi samt råvara och rent vatten verkar vara det viktigaste”, säger gruppledaren Paul Krochak.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK