...
Svenskarnas ökade intresse för kaffe resulterade i mindre förpackningar!
Zoégas lanserar nu malet i kaffe i mindre förpackningar. De nya förpackningarna, som rymmer mindre än hälften av de vanliga förpackningarna, är ett svar på svenskarnas allt större intresse för kaffedrickande och för olika kaffesmaker.

Helsingborgbaserade kaffeproducenten Zoégas lanserar nu mindre förpackningar för ett antal av sina kaffesmaker av malet kaffe. Lanseringen är ett svar på att svenskarna blir allt mer intresserade av kaffe och alltmer benägna till experimenterande i sin kaffekonsumtion och de nya, mindre ska göra det enklare för konsumenterna att dricka olika kaffevarianter hemma.
”Precis som man ofta har flera sorters bröd, smör eller vin hemma, så tror vi att man i allt större utsträckning kommer ha olika sorters kaffe. I takt med att folk blir mer och mer kaffeintresserade så varieras kaffedrickandet mer”, säger Ida Cederlund, sensoriker på Zoégas.


Det nya förpackningsformatet är knappt hälften så stort som en vanlig förpackning – 225 gram i stället för 500 gram och en förpackning sägs räcka till 36 koppar.

De nya mindre förpackningarna finns i handeln från den 10 februari och i de tre smakerna Black Velvet, Mollbergs Blandning och Dark Forest.
”Dark Forest en helt ny kaffesmak från Zoégas, som är komponerad för att tilltala den växande skara som gillar snäppet smakrikare kaffe med fler nyanser”, säger Ida Cederlund

Zoégas grundades 1886 i Helsingborg av italienaren Carlos Zoéga. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Zoégas är ledande på marknaden för mörkrostat kaffe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK