...
Magnus Hall lämnar VD-stolen efter 29 år i Holmenkoncernen
Henrik Sjölund blir ny VD i Holmen.
Anders Jernhall har utsetts till vice VD.

Skogs- och papperskoncernen Holmens VD och koncernchef Magnus Hall (bilden) lämnar sitt uppdrag. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.
Till hans efterträdare har styrelsen utsett Henrik Sjölund, för närvarande VD för affärsområdet Holmen Paper.
”Efter snart 29 år i Holmen-koncernen och 10 år som koncernchef har jag beslutat mig för att pröva nya vägar”, säger Magnus Hall i en kommentar.


Magnus Hall kvarstår som VD till och med Holmens bolagsstämma den 8 april och den nya VD:n Henrik Sjölund tillträder den 9 april.
Samtidigt har Anders Jernhall, ekonomi- och finansdirektör, utnämnts till vice VD i Holmen från och med 12 februari 2014.

”Magnus Hall har under 10 år gjort ett mycket gediget arbete som VD. Under senare år har han framgångsrikt genomfört stora förändringar av verksamheten som en följd av ändrade marknadsförutsättningar. När han nu lämnar företaget önskar jag honom lycka till med sin fortsatta karriär”, säger Holmens styrelseordförande Fredrik Lundberg.

”Det har varit en fantastiskt spännande tid att med alla goda kollegor hantera många utmaningar och stora förändringar. Skogsindustrin, och speciellt Holmen, ligger mig varmt om hjärtat, men jag känner nu att tiden är rätt att lämna över till nya krafter. Henrik Sjölund är en utmärkt ledare, som tillsammans med ett starkt team i hela organisationen kan fortsätta utveckla Holmen”, säger Magnus Hall.

Henrik Sjölund säger: ”Min tid som VD för Holmen Paper har präglats av omstrukturering av verksamheten och omställningar mot specialpapper. Jag ser fram emot de utmaningar som finns inom övriga affärsområden och att tillsammans med alla goda krafter inom Holmen leda utvecklingen av koncernen. Stort fokus kommer att ligga på att ta tillvara de möjligheter som öppnas upp genom de senaste årens stora investeringar i kartong- och sågverksverksamheterna.”

”Jag är övertygad att Henrik Sjölund blir en bra VD för Holmen och jag ser fram emot ett gott samarbete”, säger Fredrik Lundberg.

Skogsindustrikoncernen Holmen bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi samt tillverkar tryckpapper, kartong och trävaror. I koncernen ingår bland annat Iggesund Paperboard, välkänt för sin produktion av kvalitetskartong till förpackningar och krävande grafiska applikationer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK