...
Rexam etablerar sig i Saudiarabien Köper 51 procent av UAC:s aktier

Brittiska Rexam plc meddelar att man skrivit på ett avtal med den saudiarabiska burktillverkaren United Arab Can Manufacturing Limited (UAC) som innebär att Rexam för 122 miljoner US-dollar förvärvar 51 procent av UAC:s aktiestock.
Beskedet om affären kommer bara en dryg vecka efter det att Rexam meddelat att man säljer sitt affärsområde
Healthcare (läs här) och därmed ytterligare renodlar sin verksamhet till att enbart omfatta tillverkning av dryckesburkar i metall.


Burktillverkaren UAC, som ligger i Damman, Saudiarabien, har en årlig kapacitet på 1,8 miljarder burkar i såväl standard som specialstorlekar. Företaget tillverkar även burkändar.

Bland de nuvarande aktieägarna i UAC finns företagen Olayan Financing Company, Aujan Industries Co. LLC, The Coca-Cola Bottling Company of Saudi Arabia och Al-Jabr Trading Company. Alla dessa kommer även I fortsättningen att ingå i ägarsfären, men genom transaktionen blir Rexam majorfitetsägare. Som en följd av den ändrade ägarkonstellationen kommer företaget även att byta namn till Rexam UAC. Affären beräknas vara fullt genomförd under tredje kvartalet i år, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.
 
”Vi har tidigare talat om möjligheterna på tillväxtmarknaderna och jag är glad över att vår strategi nu bär frukt genom förvärvet av en majoritetsandel i UAC, som är ett modernt företag med god avkastning”, säger Graham Chipchase, Rexams VD i en kommentar till affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK