...
Svenska Retursystem redovisar kraftig tillväxt för systemet med returhelpallar
Svenska Retursystems koncept med returhelpallar och returlådor i plast redovisar en kraftig tillväxt.

Under 2013 ökade försäljningen av returenheter och Svenska Retursystem levererade ut över 120 miljoner returlådor med stora miljöbesparingar som följd, samtidigt som systemet med returhelpallar vuxit kraftigt. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
För 2013 skedde nästan 6 miljoner pallförflyttningar i systemet med returhelpallar, vilket innebär en tillväxt på närmare 15 procent jämfört med föregående år.


Svenska Retursystem skriver att sedan starten år 2004 har systemet med returhelpallar haft en stadig och kraftig utveckling och idag finns mer än 600 av dagligvaruhandelns aktörer med i systemet. Enbart under fjolåret tillkom 120 nya kunder. För 2014 räknar bolaget med att systemet kommer att fortsätta utvecklas positivt och arbetet med att förenkla och effektivisera hanteringen i systemet kommer att fortgå.

Systemet består av en plasthelpall, som är speciellt utvecklad för dagligvarubranschen. Genom pallens låga vikt, under 15 kg, ges en lägre transportkostnad och även minskade utsläpp av koldioxid. Returhelpallarna är dessutom utrustade med RFID, vilket gör dem spårbara och möjliggör för ytterligare effektivisering i automationsanläggningar samtidigt som en enklare hantering och kontroll ges.

”Utvecklingen av vårt befintliga helpallssystem är en av våra större satsningar för de kommande åren. Genom de förändringar vi gjort har vi skapat förutsättningar för alla i branschen att använda vårt helpallssystem. Vi är helt övertygade om att detta kommer att göra varuhanteringen enklare och mer effektiv och att detta kommer att leda till kraftiga besparingar för hela dagligvarubranschen inklusive Foodservice”, säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.

Samtidigt fortsätter systemet med returlådor att utvecklas positivt. För 2013 har över 120 miljoner returlådor levererats ut med stora kostnads-och miljöbesparingar för hela branschen som följd.
”Vi upplever en fortsatt stark efterfrågan på våra returlådor som följd av att vi kan erbjuda ett kostnads- och miljöeffektivt sätt att distribuera varor på. Sedan första utleveransen år 2000 har vi levererat ut över 900 miljoner lådor och nu ser vi fram emot att passera 1 miljard utleveranser vilket beräknas ske fram emot sommaren”, säger Conny Swahn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK