...
Storaffär på USA:s förpackningsmarknad

USA-baserade förpackningskoncernen Bemis Company Inc., med huvudsäte i Neenah, Wisconsin, meddelar att man säljer hela sin pappersförpackningsdivision till privatägda bolaget Hood Packaging Corporation. Inga ekonomiska villkor har avslöjats, men affären torde röra sig i miljardklassen i kronor räknat.
Bemis ”Paper Packaging Division” omsatte i fjol cirka 160 miljoner US-dollar, vilket motsvarar drygt en miljard svenska kronor.


Bemis skriver i sitt presmeddelande att uppgörelsen innefattar divisionens samtliga tillverkningsenheter och kontor, vilka är belägna i Omaha (Nebraska), Crossett (Arkansas), Vancouver (Washington) och Minneapolis (Minnesota).

Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under årets första kvartal.

Hood Packaging, som har sitt USA-huvudkvarter i Madison (Mississippi) och sitt kanadensiska HQ i Burlington (Ontario), tillverkar och levererar flexibla pappersförpackningar och påsar, samt konsumentförpackningar i plast och olika former av industriemballage. Bolaget har ett flertal tillverkningsenheter runt om i USA och Kanada.

”Försäljningen gör att vi kan fokusera våra resurser på de strategiska möjligheterna inom flexibla barriärförpackningar och läkemedelsförpackningar. För vår pappersförpackningsdivision är det ett utmärkt tillfälle att bli en del av Hood Packagings växande affärsområde inom pappersförpackningar”, säger Bemis VD och koncernchef Henry Theisen i en kommentar.

Bemis Company Inc. är ett av USA mest anrika förpackningsföretag. Bolaget grundades redan 1858 och har sedan dess växt till en jättekoncern, som i dag sysselsätter 19.000 anställda runt om i världen och har en årsomsättning på cirka 5 miljarder dollar (drygt 32 miljarder kronor).
Bemis levererar olika typer av förpackningar och självhäftande etikettmaterial till ledande globala aktörer inom livsmedel, konsumentsprodukter, hälsovård, etc.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK