...
Liten vinst men positiv framtidstro hos Rexam

Brittiska förpackningskoncernen Rexam plc har under det senaste året omstrukturerat bolaget och sålt av de mindre lönsamma delarna av bolaget, bland annat affärsområdena ”Healthcare” (läs här) och ”Personal Care” (läs här). Verksamheten är nu helt fokuserad på tillverkning av dryckesburkar och i årsbokslutet för 2013 skriver koncernledningen att man nu ser positivt på framtiden.
”Vi är nu en fokuserad dryckesburkstillverkare med målet att bli bäst i branschen”, säger Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase (bilden).


Av årsbokslutet framgår att Rexam under verksamhetsåret 2013 ökade sin nettoomsättning något och hamnade på 3,943 miljarder pund (knappt 43 miljarder kronor). Vinsten före skatt för kvarvarande verksamheter blev 339 miljoner pund, vilket var en ökning med 20 miljoner pund jämfört med år 2012. När även de verksamheter, som avvecklats under året räknas in, blir vinsten dock inte mer än 95 miljoner pund, vilket innebär en minskning med 111 miljoner pund, jämfört med 2012.

”För verksamhetsåret 2013 har vi nått vårt mål på 15 procents avkastning på sysselsatt kapital, tack vare en stark laginsats”, säger Graham Chipchase.

Att Rexam nu fokuserar på burktillverkningen accentueras ytterligare av att man nyligen köpte aktiemajoriteten i den saudiarabiska burktillverkaren United Arab Can Manufacturing Limited (UAC) (läs här). Man har också köpt en större ägarandel i Magnaparva Packaging, som utvecklar tekniska lösningar för burktillverkning och som ingår i brittiska verkstadskoncernen Magna Parva.

”Förvärvet av aktiemajoriteten i UAC ökar vår närvaro i Mellanöstern och investeringen i Magnaparva Packaging är ett bevis på vår avsikt att bedriva innovativt utvecklingsarbete inom burktillverkning”, kommenterar Graham Chipchase.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK