...
Ahlstrom och Munksjö varnas av EU Ska ha lämnat vilseledande uppgifter

Företagen Ahlstrom och Munksjö varnas av EU-kommissionen för att man i samband med fusionen mellan Munksjö AB och finska Ahlstroms affärsområde ”Label and Processing” ska ha lämnat vilseledande uppgifter om konkurrenssituationen på den internationella slippappersmarknaden.
De båda företagen ska nu svara på EU:s invändning, men om kritiken kvarstår riskera företagen böter på upp till en procent av omsättningen.


EU-kommissionen misstänker att Ahlstrom och Munksjö genom att brista i sin informationsgivning försökt dölja konkurrenshämmande faktorer, som skulle ha kunnat påverka den aviserade fusionen.

Fusionen mellan Munksjö och Ahlstroms ”Label and Processing” inleddes i augusti 2012 och redan tidigt i processen fanns det invändningar från EU-kommissionens sida. Kommissionen förlängde också sin granskningstid av affären och ifrågasatte de konkurrensmässiga effekterna av samgåendet.

Något stopp för fusionen blev det dock inte och denna genomfördes sedan i två steg under år 2013. Den officiella varning (ett s.k. Statement of Objections) som Ahlstrom och Munksjö nu fått av EU-kommissionen innebär inte att godkännandet av fusionen återkallas – men det kan alltså resultera i dryga böter för företagen.

Varken Ahlstrom eller Munksjö håller med om EU-kommissionens synpunkter och de båda företagens bolagsledningar säger att man tar allvarligt på kritiken och att man i laga ordning kommer att besvara påståendet och reda ut de missförstånd, som man anser föreligger.

Här nedan är länkar till våra tidigare nyhetsartiklar om fusionen mellan Ahlstrom och Munksjö:

Munksjö och Ahlstrom skapar världsledande bolag inom specialpapper

EU-kommissionen har invändningar mot aviserade Munksjö/Ahlström-fusionen

Klart för samgåendet mellan Munksjö och del av Ahlstrom


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK