...
Carlsberg varslar 75 anställda i Ramlösa och Falkenberg

Carlsberg Sverige har lagt ett varsel omfattande 67 tjänster vid bryggerianläggningen i Falkenberg och 8 tjänster vid vattenfabriken i Ramlösa, Helsingborg. Varslen är en följd av den investering i ett nytt automatiserat centrallager samt automatiserad pallplockning i Falkenberg, som Carlsberg initierade år 2012 (läs här).
”Varslen är en nödvändighet för att säkerställa företagets framtida konkurrenskraft”, säger Glenn Nordfeldt (bilden), produktionsdirektör Carlsberg Sverige.


Carlsberg Sverige skriver i ett pressmeddelande att koncernen de senaste åtta åren investerat över en miljard kronor i anläggningarna i Falkenberg och Ramlösa.
I januari 2012 informerade Carlsberg Sverige om investeringar på drygt 200 miljoner kronor i ett nytt automatiserat centrallager samt automatiserad plockning av kundpall i Falkenberg.
”Denna automatisering, tillsammans med anpassningar av verksamheten leder tyvärr till viss övertalighet, men är nödvändig för att säkerställa företagets framtida konkurrenskraft”, skriver Carlsberg Sverige i meddelandet.

Företaget har redan inlett förhandlingar med de fackliga parterna om de aviserade personalneddragningarna.
”Vi kommer i förhandlingarna att mer i detalj presentera omfattningen av övertaligheten inom Supply Chain i Falkenberg och Ramlösa. Vi eftersträvar en process, där alla berörda medarbetare så snabbt som möjligt ska få besked om sin framtid”, säger Glenn Nordfeldt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK