...
Möt sommaren i Düsseldorf:
”Strosa” en vecka på interpack!
Trapporna nedanför Schlossturm i Altstadt är en populär mötesplats för såväl turister som stadens invånare.
Messe Düsseldorfs officiella hallskiss över interpack 2014. (OBS Hallarna är numrerade 1 – 17, men eftersom hall 7 och 8 består av både en A- och en B-hall, så blir det totalata antalet mässhallar 19 stycken). Klicka i bilden för större bild!
I Altstadt, som bland annat sägs vara en av världens krogtätaste stadsdelar, kan man släcka törst och stilla hunger efter en dag på mässan.

I år är det åter dags för gigantiska förpackningsmässan interpack i tyska Düsseldorf.
Andra veckan i maj väntas cirka 170.000 mässbesökare styra kosan mot de 19 utställningshallarna vid Rhens strand där 2.700 utställare från hela världen står beredda att visa upp det senaste som förpackningsindustrin kan erbjuda.


Årets interpack, som äger rum 8 – 14 maj, lovar att liksom sina föregångare bli en gigantisk uppvisning och manifestation av vad den globala förpackningsvärlden kan erbjuda. På Messe Düsseldorfs väldiga utställningsområde vid Rhens strand kommer man i de 19 mässhallarna och kongresscentren att visa upp såväl förpackningskoncept som maskiner och processer inom områden som spänner från livsmedel, drycker, sötsaker och bagerivaror till läkemedel, kosmetika, konsumentvaror inom non-food, industriprodukter, m fl.

I mycket blir årets interpack en repris på den senaste mässan för tre år sedan, då mässarrangören introducerade ett antal nyheter, som uppskattades väl och därför kommer tillbaka även i år.
Specialutställningen Metal Packaging Plaza är en sådan begivenhet, som återkommer vid årets interpack. Vidare uppmärksammar man även i år begreppet ”Save Food”, den här gången genom att specialutställningen Innovationparc Packaging, som arrangerades första gången till interpack 2008, helt ägnas åt ”Save Food”.
Dessutom ”tjuvstartar” interpackveckan redan den 7 maj med en tvådagars ”Save Food”-konferens, som äger rum i Congress Center Süd (CCD Süd). Konferensen, som initieras genom ett samarbete mellan FN:s fackorgan för livsmedels- och jordbruksfrågor (FAO) och Messe Düsseldorf samt med stöd av FN:s miljöprogram UNEP, är tänkt att belysa temat globala livsmedelsförluster och resursslöseri för en bred allmänhet.

Ett helt nytt arrangemang till årets interpack är parallellutställningen ”Components for processing and packaging”, som tillkommit för att tillgodose önskemålen från komponents- och tillbehörsleverantörer till förpackningsindustrin. ”Components”-utställningen är lokaliserad till ”Düsseldorfer Stadthalle” i CCD Süd och den pågår endast de tre första dagarna (8-10 maj) av interpackveckan. ,

interpack är något av ett fenomen och mässan är stor – för att inte säga gigantisk  – och för den som vill besöka varje utställningshall och ”beta av” varenda utställarmonter lär inte ens en hel vecka räcka till..! Och rubrikens ordval ”strosa” ska förstås tas med en stor nypa salt – att göra interpack är ingen sinekur och definitivt ingen stillsam söndagsflanering…
Noggranna förberedelser och gärna en dag-för-dag-strategi vilka hallar, utställare och montrar man vill besöka rekommenderas – liksom fotriktiga och väl ingångna skor!

Ett bra sätt att förbereda sitt interpack-besök att gå in på den officiella Internetsidan www.interpack.com. Sidan har genomgått ett rejält ansiktslyft och omstrukturerats inför årets mässa. Här hittar man nyttig information och verktyg för att effektivt kunna planera sina mässdagar. Bland annat finns det en databank över alla utställare, vilket underlättar utformning av personliga hallplaner.

Sist, men definitivt inte minst: Düsseldorf, där interpack äger rum, är verkligen värd sin mässa!
Den vackra staden vid Rhen är en skön blandning av gammalt och nytt och här finns en uppsjö av restauranger och uteserveringar – framförallt i den gamla stadsdelen Altstadt – där interpackbesökare och –utställare kan både stilla hungern och släcka törsten efter en ansträngande dag på mässan.

Den, som kommer till Düsseldorf under interpack andra veckan i maj, lär dessutom kunna förvänta sig mycket sol och skön sommarvärme – ytterligare en pluspoäng till interpack…


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK