...
Nytt burklock löser problemet med torra flagor i målarfärgen
Den “korniga” strukturen på Flakefree-lockets insida ska förhindra att intorkade flagor hamnar i målarfärgen.

Danska plastförpackningstillverkaren RPC Superfos har utvecklat ett nytt lock till målarfärgsburkar, som eliminerar ett gammalt välkänt irritationsmoment – nämligen torra flagor med färg, som faller ner i burken, när den återöppnas.
Enligt Superfos egen undersökning är 97 procent av alla användare av målarfärg bekanta med problemet, som nu dock kan vara historia. Superfos Flakefree, som är namnet på det nya locket, påstås nämligen förhindra att torra färgflagor faller ner i burken, oavsett hur många gången den förslutes och öppnas igen.


Det prisbelönta Flakefree-locket har en ”kornig” struktur på undersidan, vilket sägs förhindra intorkade färgflagor att falla ner i burken och påverkas kvaliteten på målarfärgen.

Enligt Superfos kan Flakefree-konceptet användas till flera av företagets såväl runda som fyrkantiga färgburksprodukter, som t. ex. SuperCube, SuperFlex och SuperLift. Det kan också ingå i kundanpassade lösningar.

”Utvecklingen av Flakefree baserar sig på ett reellt och välkänt problem för såväl professionella målare som gör-det-själv-entusiaster. Flakefree eliminerar torra färgflagor och därmed den irritation, som de kan ge upphov till. Dessutom sparra konceptet färg och skonar miljön, eftersom användaren nu slipper att kassera målarfärg som förstörts av torra klumpar och flagor”, säger RPC Superfos försäljningsdirektör Jørgen Bitsch.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK