...
Husky ändrar sin globala organisation efter köp av formtillverkaren Schöttli
Schöttli är specialiserade på sprutformar och –verktyg till förslutningar och medicinska specialprodukter.
Michael Urquhart har lämnat Husky efter 33 år.

Kanadensiska formsprutningskoncernen Husky Injection Molding Systems har köpt sprutformstillverkaren Schöttli Group, med huvudkontor i Diessenhofen, Schweiz. Schöttli är en ledande global tillverkare av formar och sprutverktyg för produktion av förslutningar samt medicinska specialprodukter.
Förvärvet innebär att Husky nu ändrar sin globala organisation och inrättar det nya affärsområdet ”Medical and Packaging Systems”, helt inriktat på medicin- och specialförpackningar.


Chef för det nya affärsområdet blir Steve Lawrynuik, som tidigare varit chef för Huskys kundsupport. I den nya affärsenheten kommer förutom Schöttli bland annat även att ingå företaget KTW, som Husky förvärvade för tre år sedan (läs här). KTW är specialister på sprutformar till förslutningar och har tillverkningsenheter i Österrike och Tjeckien.

I samband med inrättandet av det nya affärsområdet har Huskys mångårige medarbetare Michael Urquhart, global försäljningschef inom ”Packaging Systems” lämnat sin post och gått i pension. Michael Urquhart kom till Husky 1980 och har under sin drygt 33-åriga karriär i företaget innehaft flera olika ledande befattningar.

”Jag tackar Michael för hans engagemang och hans bidrag till Husky under alla dessa år. Han har bidragit till företagets utformning och tillväxt och arvet efter han gärning kommer att märkas långt efter hans avgång”, säger Huskys VD och koncernchef John Galt i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK