...
Emballator Lagan Plast har köpt Tectubes Sweden av franska Sidel
Tectubes Sweden tillverkar tuber i olika material och format till produkter inom ett flertal områden.
Christian Silvasti, VD Emballator Lagan Plast.

Ljungbybaserade Emballator Lagan Plast, som ingår i Emballator gruppen, har köpt tubtillverkaren Tectubes Sweden AB av franska Sidel, som ingår i Tetra Laval koncernen.
Tectubes Sweden, som har verksamheter i Åstorp och Hjo, är en ledande nordisk leverantör av aluminiumtuber samt formsprutade och extruderade plasttuber till livsmedel, läkemedel, pharma, kemi, teknik, kosmetik, och hushållsprodukter.


Enligt ett pressmeddelande har Tectubes Sweden AB under en längre tid sökt en ny stark och kompetent ägare, som kan medverka till att utveckla företaget i gynnsam riktning.
Tectubes Sweden levererar årligen cirka 300 miljoner tuber över hela världen. Omsättningen uppgår till ca 250 miljoner kronor och arbetsstyrkan uppgår till cirka 140 anställda.

Emballator Lagan Plast skriver i meddelandet att man nu tillsammans med Tectubes kan säkra den långsiktiga utvecklingen för bolaget och att ambitionen är att tillsammans skapa hållbara förpackningskoncept med fokus på kundupplevelsen.

”Förvärvet av Tectubes breddar och stärker Emballators erbjudande till marknaden. Vi kommer att implementera vår Lean-filosofi och våra principer i bolagen, där kundupplevelsen står i fokus. Vi välkomnar Tectubes till Emballator familjen. Emballator Lagan Plasts positiva utveckling fortsätter och även om det primära fokuset
är lönsam organiskt tillväxt, adderar vi förvärv, när tillfälle ges”, säger Christian Silvasti, VD för Emballator Lagan Plast.

De ekonomiska villkoren för affären, som enligt pressmeddelandet genomfördes den 3 mars, har inte offentliggjorts.

N.B.: För drygt ett år sedan genomförde Emballator Lagan Plast ett annat företagsförvärv, då man köpte den högteknologiska plastförpackningstillverkaren Bra Plast i skånska Vittsjö – läs HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel Livsmedel Plast Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK