...
Kapaciteten fördubblad vid AkzoNobels kinesiska fabrik

Globala färg- och kemikaliekoncernen AkzoNobel har genomfört en omfattande utbyggnad av sin fabrik för Industrial Coatings i Songjiang, nära Shanghai i Kina. Kapaciteten har fördubblats och fabriken är nu företagets största anläggning för färger och beläggningsmaterial till förpackningsindustrin.
”Kina är en av våra viktigaste tillväxtmarknader och genom utbyggnaden vi väl positionerade att möta marknadens behov”, säger Conrad Keijzer (bilden), ansvarig för Performance Coatings.


Arbete i Songjiang inleddes år 2012, då AkzoNobel beslöt att investera cirka 14 miljoner euro och bygga ut fabriken med linjer för tillverkning av beläggningsmaterial till förpackningar samt epoxy- och polyesterhartser.

Fabriken i Songjiang sysselsätter närmare 300 anställda och här finns också AkzoNobels största forsknings- och utvecklingscenter i Kina.

Förutom satsningen i Songjiang expanderar AkzoNobel också sina andra verksamheter på andra platser i Kina, bland annat genom en investering på 50 miljoner euro i fabriken för Powder Coatings och Decorative Paints i staden Chengdu samt uppförandet av ett nytt regionkontor för västra Kina i samma stad.

AkzoNobel sysselsätter för närvarande mer än 7.400 anställda i Kina, varav 500 enbart inom forskning och utveckling. År 2013 var koncernens omsättning i Kina 1,6 miljarder euro (drygt 14 miljarder kronor). Merparten av intäkterna kom från försäljning på den inhemska, kinesiska marknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK