...
Packbridge lanserar designtävling

Packbridge Design Challenge är namnet på en ny tävling i förpackningsdesign som nu lanseras av förpackningsklustret Packbridge.
Tävlingen, som presenterades första gången vid konferensen ”Packbridge efter 3” i Karlstad i slutet av februari, är öppen för förpackningsdesigners och uppgiften för 2014-års tävling är att producera en tilltalande, praktisk och effektiv förpackning för e-handel. Tävlingen sponsras av Iggesund Paperboard och utgångsmaterialet i tävlingsbidragen ska bara ett kartongmaterial, som kan kombineras med andra material.


Den nya tävlingen presenterades vid konferensen i Karlstad av Lars Sandberg från företaget dotank, som är Packbridge representant i Karlstad. Lars Sandberg berättade att tävlingen egentligen är en pånyttfödelse av en tävling, som arrangerades år 2004 för första gången och som då gick ut på att ge en handfull modedesigners i uppdrag att skapa en snygg förpackning för en vinflaska med ett förtryck kartongmaterial som utgångsmaterial.

Samtidigt med Packbridge Design Challenge 2014 lanserade man också Packbridge Design Open 2014, som är en öppen tävling med samma tema. Denna tävlingen kommer att genomföras på den digitala plattformen för öppen innovation, OpenUp.

Prisutdelningen i tävlingarna sker i samband med Top Packaging Summit by Packbridge i oktober i Helsingborg och vinnaren kammar hem 10.000 svenska kronor.

Inom kort kommer Packbridge att lämna mer informatikon om de nya designtävlingarna.


Publicerad: 2014-03-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK