...
Stora Ensos VD om anklagelserna om barnarbete:
"Vi ber uppriktigt om ursäkt - vi har misslyckats i vår kommunikation"
Koncernchefen Jouko Karvinen erkänner i sitt brev att Stora Enso borde tänkt efter före och varit mer öppna med vad man visste om förekomsten av barnarbete. (Bild The Paper Province)

I går kunde vi berätta att Stora Enso utfärdat en speciell bulletin, riktad till sina intressenter, med anledning av de uppmärksammade anklagelser om användande av barnarbetare i Paskistan, som riktas mot den svensk-finska koncernen av Veckans Affärer och TV4-programmet Kalla Fakta (läs här).
Efter det att Kalla Fakta sänts den 9 mars har nu även Stora Ensos VD och koncernchef Jouko Karvinen skrivit ett eget brev, som sänts ut till bolagets intressenter.
”Vi ber uppriktigt om ursäkt för att vi har misslyckats att kommunicera tydligt och tillräckligt noggrant om vad vi visste och vilka åtgärder vi planerade, när vi gick in Pakistan. Vi ber dock inte om ursäkt för det faktum att vi har gjort investeringen och påbörjat insatser för att bekämpa barnarbete i Pakistan”, skriver Karvinen i brevet.


Stora Enso-chefen skriver också att ” barnarbete är alltid oacceptabelt, men en utbredd och komplex social utmaning i Pakistan, där arbetskraften innefattar tre miljoner barn.”

Jouko Karvinen poängterar i sitt brev att barnarbete inte förekommer inom samriskbolaget Bulleh Shah Packagings egen verksamhet, men tillstår också att Stora Enso – via en extern konsultrapport – vid tidpunkten för investeringsbeslutet kände till förekomsten av barnarbete i leveranskedjan utanför den egna verksamheten.
”Det var också därför en organisation omedelbart, och inte nu, tillsattes, för att i samarbete med våra partners rätta till dessa förhållanden”, säger Karvinen i brevet.

Läs/ladda ner hela Jouko Karvinens brev via pdf-länken nedan!

Ladda ner PDF: Stora_Enso_CEOBulletin_Pakistan_100314_SWE.pdf


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK