...
Ny flaskdesign från Carlsberg inspirerad av Umeås björkar och Tivolis konsertsal
De tre olika flaskmotiven har också fått speciella namn, fr. v.: Spectra, Symphony och Umeå.

Bryggerijätten Carlsberg har tagit fram en ny serie med flaskdesigner till ölet Carlsberg Export. Serien kallas The Nordic Collection och inspirationen har hämtats från det stilrena och avskalade som är utmärkande för Norden.
Serien består av tre speciellt framtagna flaskmotiv, vart och ett med en egen anknytning till Norden. Bland företeelser som inspirerat till de grafiska motiven märks Umeås silvriga björkar och konsertsalen på Tivoli i Köpenhamn!


De tre olika designlösningarna har också fått var sitt namn, som anknyter till den företeelse som inspirerat till den grafiska utsmyckningen. Således är Spectra inspirerad av den ljusa funkisstilen, som är vanlig ibland annat Danmark, Symphony har hämtat sin inspiration från de vertikala och vridna stålbalkar, som pryder fasaden på Tivolis konserthall i Köpenhamn och designen Umeå är en grafisk version av det vackra nävermönstret hos Umeås silverbjörkar.

Flaskornas design är framtagen av danskan Simone Fabricius på den New York-baserade byrån Safari Sundays och i sitt arbete har hon inspirerats av Carlsbergs danska och nordiska arv.

”Vårt mål var att kasta nytt ljus över Carlsberg och plocka fram bryggeriets nordiska arv. Jag inspireras dagligen i min roll som designer av form och färg från mitt hemland Danmark. Med enkla medel skapade vi ett djärvare uttryck, till exempel lät vi den vita färgen, som redan finns på flaskan, få större utrymme och behöll den karakteristiskt gröna kulören som en accentfärg”, berättar Simone Fabricius.

Flaskorna i The Nordic Collection visar också bryggeriets berömda bladformade humlesymbol. Den har en central plats på flaskorna och pryder också den omgjorda kronkapsylen.

The Nordic Collection har världspremiär i mars och Sverige är ett av de första länderna med lanseringen. Kollektionen kommer att finnas på utvalda barer och nattklubbar mellan mars och maj runt om i landet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK