...
Danska snapsikoner lämnar Ålborg Nästa år blir det ”Gammel Norsk”!
Ikoniska aperitifen Gammel Dansk kommer från nästa år att tillverkas i Norge… Fast något namnbyte lär väl knappast bli aktuellt, eller?

Välkända danska aperitifen och ”magborstaren” Gammel Dansk blir nu norsk! Tillsammans med lika välkända snapsen Aalborg Akvavit kommer Gammel Dansk i fortsättningen att tillverkas vid en spritfabrik vid Gjelleråsen i Akershus i Norge.
Anledningen till flytten är att svenskägda Arcus tagit över anrika Aalborg Spritfabrikker i Ålborg och nu väljer att flytta produktionen till Norge. Det skriver TT och andra nyhetsbyråer.


Både Gammel Dansk och Aalborg Akvavit har i många år varit intimt förknippade med Danmark och Ålborg, men nästa år försvinner en stor del av den kopplingen, när tillverkningen flyttas till Norge och 14 anställda i Ålborg mister jobben.
”Jag beklagar starkt att spritfabriken flyttar. Spritfabriken har varit en väsentlig del av Ålborgs identitet”, säger borgmästare Thomas Kastrup-Larsen till lokaltidningen Nordjydske.

Arcus ägs av det svenska investmentbolaget Ratos, som 2012 köpte Aalborg Spritfabrikker av Pernod Ricard.

Aalborg Spritfabrikkers produktionsanläggning i Ålborg ska efter flytten byggas om till upplevelsecenter och mikrodestilleri. En del blir bostäder och kontor.

Aalborg Akvavit har tillverkats i Ålborg i 83 år och betraktas – liksom Gammel Dansk som funnits sedan 1964 – som en del av dansk tradition.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK