...
Robotspecialisten KUKA har fått ny VD för Norden

Tyska robot- och automationsföretaget KUKA har fått en ny VD för sitt nordiska dotterbolag. Det är Jonas Glimdén (bilden) som från årsskiftet tagit över rodret i KUKA Nordic AB.
Jonas Glimdén kommer närmast från telecombranschen och företaget Ascom Wireless Solutions. Han ersätter Joachim Rohwedder, som kommer att fortsätta arbeta på  KUKA:s huvudkontor i Tyskland.
Som VD för KUKA Nordic AB kommer Jonas Glimdén även att ansvara för verksamheterna i Norge, Finland och Danmark.


”Med den ambitiösa tillväxtplan, som vi har framför oss, vet jag att det är en stor och krävande process, men också mycket inspirerande. Robotar och automation är något helt nytt för mig, vilket gör detta till en ännu mer utmanande uppgift att hantera”, säger Jonas Glimdén i en kommentar.

KUKA Nordivc AB, med huvudkontor i Västra Frölunda, Göteborg, är ett svenskt dotterbolag till KUKA Roboter GmbH, som har sitt huvudkontor i tyska Augsburg.
KUKA Roboter GmbH är i sin tur ett företag inom KUKA Aktiengesellschaft och räknas som en av världens ledande leverantörer av industrirobotar. Kärnkompetens ligger inom utveckling, produktion och försäljning av industrirobotar, styrningar och programvara. Företaget är marknadsledande i Tyskland och Europa och ligger på tredje plats globalt. KUKA Roboter GmbH har globalt ca 3.180 medarbetare. År 2012 var omsättningen 742,6 miljoner euro. Företaget har mer än 25 filialer på de viktigaste marknaderna i Europa, Amerika och Asien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Maskin och Utrustning Personal Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK