...
Huhtamäki fräschar upp designen på de bioplastförsedda BioWare-bägarna

Finska förpackningstillverkaren Huhtamäki har ändrat förpackningsdesign på sin serie av komposterbara pappersbägare under varumärket BioWare.
BioWare introducerades år 2004 som bionedbrytbara plastprodukter i form av muggar, bägare, tallrikar, etc. och tre år senare kompletterades serien med pappersbägare belagda med majsbaserad bioplast (läs här).
Nu har Huhtamäki fräschat upp den grafiska designen för dessa pappersbägare, vilka fått en mer modern touch och försetts med mottot ”Love Nature”.


De nya BioWare Love Nature-bägare är enväggiga kartongbägare med en vätsketålig inre barriär, tillverkad av bioplast baserad på växtstärkelse. Bägarna är avsedda för varma eller kalla drycker.

Bägarna för varma drycker finns i storlekar från 4 oz till 16 oz (0,11 liter till 0,45 liter). Till serien har även utvecklats en speciell 9 oz-bägare (0,25 l) avsedd för varuautomater. Varmdrycksbägarna har dämpade färgtoner, inspirerade av naturens färger.

Bägarna för kalla drycker är vita med en limegrön ”Love Nature”-logotyp, Dessa bägare finns i storlekar från 12 oz till 22 oz (0,34 l till 0,63 l).

De nya BioWare-bägarna är tillverkade av 100 procent certifierad pappersråvara och de är certifierade för kompostering enligt normen EN13432.

Dryckesbägare i papper är svåra att återvinna beroende på den vätsketåliga plastbarriär, som de är försedda med. Detta innebär att de flesta pappersbägare i stället slutar som sopor på avfallsanläggningar.
Eftersom Huhtamäkis BioWare-bägare istället för en barriär av oljebaserad plast har en innerbeläggning tillverkad av stärkelsebaserad bioplast, kan dessa bägare snabbt brytas ner på deponier eller industriella kompostanläggningar. Huhtamäki har gjort flera tester av nedbrytningshastigheten och säger att bägarna, under optimala förhållanden, bryts ner fullständigt inom 60 dagar på en industriell kompostanläggning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK