...
Nu har hon "suttit in" chefsstolen:
Iggesunds VD formar en ny ledningsgrupp

Den 1 oktober i fjol tillträdde Annica Bresky (bilden) posten som ny VD och chef för affärsområdet Iggesund Paperboard inom Holmen-koncernen (läs här).
Nu har den nya VD:n, som efterträdde Björn Kvick, hunnit ”sitta in” VD-stolen och forma den ledningsgrupp hon vill omge sig med, vilket bland annat innebär nya brukschefer, ny finansdirektör och en HR-chef samt en chef för området ”supply chain”.


Ny chef för Iggesunds Bruk är sedan i höstas Olov Winblad von Walter, som närmast kommer från en motsvarande befattning vid Metsä Boards bruk Husum..
Ny chef för bruket i Workington är Ulf Löfgren, som tidigare vari brukets ekonomichef och ny finanschef i Iggesund Paperboard är Tobias Bäärnman. Han kommer närmast från konsultföretaget Connecta och har erfarenhet av stora kunder inom snabbrörliga konsumentvaror som Mediamarkt, Statoil och Procter & Gamble.

Till tjänsten som HR-ansvarig i ledningsgruppen har utsetts Eva Thorén och till ”supply chain director” Anna-Lena Ström.

Förutom att den nya VD:n format ett nytt ledningsteam har man också vidtagit andra organisatoriska förändringar inom Iggesund Paperboard. Dessa innebär bland annat att man har ”rivit murarna” inom sin säljorganisation och i stället för att ha ett säljteam för Europa och ett för övriga världen, så är marknads- och försäljningsavdelningen nu en kombinerad enhet under ledning av Arvid Sundblad.

”I mer än ett decennium har vi sett hur konvertering av förpackningar för konsumtionsvaror flyttat från västra Europa till andra delar av världen, främst österut. Och varumärkesägare med huvudkontor i en del av världen kan ha tillverkning av både produkter och förpackningar i en annan del. Detta är globalisering i ett nötskal och något vi måste anpassa oss till. För femton år sedan var Iggesund det första skandinaviska skogsbolag, som anpassade sin europeiska organisation till de nya förutsättningar som kommit med EU. Nu måste vi ta ytterligare ett steg för att kunna leva upp till – och överträffa – den servicenivå våra kunder kräver”, förklarar Annica Bresky.

Ett annat led i förbättringen av Iggesund Paperboards servicenivå är införandet av ett nytt affärssystem. Att byta system är ett stort steg och otaliga tester har gjort för att få en enkel och smärtfri övergång.

”Det kommer att bli ännu lättare i framtiden att göra affärer med Iggesund”, säger Annica Bresky.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Husum Iggesund Iggesund Paperboard Kartong Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK