...
Prisad schweizisk “kartongflaska”
Vid prisutdelningen i München togs iF-priset emot av Christoph Kenn, t.v. projektansvarig för combidome och Hanno Bertling, global produktchef för combidome.

Schweiziska SIG Combibloc har erhållit det prestigefyllda tyska priset iF Design Award för sin ”kartongflaska” combidome, som man lanserade för drygt ett år sedan (läs här).
Priset iF Design Awards är instiftat och administreras av Industrie Forum Design i Hannover och tävlingen är indelad i tre avdelningar: ”Product Design Award”, ”Communication Design Award” och ”Packaging Design Award”.


Priserna delas ut årligen och i år fick SIG Combibloc sällskap på prispallen med globala storföretag som Volkswagen, Apple och Hewlett-Packard.

Dryckesförpackningen combidome (namnet ska stavas just så – med liten begynnelsebokstav) lanserades i februari i fjol och kan ses som en konkurrent till Tetra Paks ”kartongflaska” Tetra Avero Aseptic, som kom på marknaden i maj 2011.

combidome är tillverkad av ett kartongkompositmaterial bestående av råkartong och plast. I toppen har den en 28 mm stor öppning, som försluts med en lättöppnad domeTwist skruvkapsyl i plast. combidome är avsedd för icke-kolsyrade drycker och används i dag framförallt till juicer och fruktdrycker.

Kartongkompositen, som utgör huvuddelen av förpackningsmaterialet i combidome består enligt företaget till 75 procent av obehandlad kartong. Materialet har en plastbeläggning såväl på insidan som på yttersidan. Plastbarriärerna skyddar produkten från kontakt med kartongmaterialet och gör förpackningen säker mot fuktintrång utifrån. Dessutom finns en tunn aluminiumbarriär, som skyddar produkten mot ljus, syre och externa lukter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK