...
En lång resa från premiärens tetraeder:
Nu får klassiska Festis ny ”kostym” igen
Festis byter ”kostym” igen – nu lanseras den klassiska stilldrinken i ny flaska med uppfräschad förpackningsdesign och med fyra nya smaker.

Fruktdrycken Festis har funnits i mer än 50 år och blivit ett bekant varumärke för generationer av svenskar. Sedan lanseringen 1961 har varumärkt genomgått en mängd förändringar – inte minst på förpackningssidan, där man gått från premiärens ”pyramidförpackning” via olika varianter av burkar, glasflaskor och vätskekartongförpackningar till modernare PET-flaskor.
Och nu är det dags för ytterligare en uppdatering: I vår får Festis en ny, mer robust PET-flaska, ny grafisk design och flera nya smaker.


Festis tillverkare Carlsberg Sverige skriver i ett pressmeddelande att ”den nya designen sticker ut i hyllan och möter konsumenternas önskemål om en mer robust flaska som känns skön att hålla i. Etiketterna är färgstarka och bygger på dryckernas olika smaker vars frukter vävts in i det lekfulla mönstret.”

”Festis nya design är inspirerad av mötet mellan den hårda stadsmiljön och det kreativa skapandet. De nya smakerna är, precis som Festis varit i alla tider, fräscha och fruktiga”, säger Christel von Schantz, marknadschef för vatten och läsk på Carlsberg Sverige.

Samtidigt som flaskdesignen förnyas kommer Festis med fyra nya smaker. Två av dessa – Festis Lemon och Festis Raspberry Lemon – är sötade med en kombination av stevia och socker, för att hålla nere kalorinivån i drycken. Steviaplantan kommer ursprungligen från Paraguay där den växer vilt och har traditionellt använts för att söta drycker, bland annat te. Ur plantan utvinns steviolglykosider med en naturlig sötma helt utan kalorier och som inte påverkar blodsockernivån.

De andra två nya smakerna är Festis Exotic och Festis Strawberry Lime. Exotic har smak av passionsfrukt medan Strawberry Lime, som namnet antyder, har smak av jordgubbe och lime.

När Festis lanserades 1961 skrevs namnet FEST-iS. Den nya fruktdrycken med apelsinsmak och utan kolsyra var Sverige första stilldrink och den förpackades i en 19 centiliters pyramidformad tetraeder från Tetras Pak. När den lanserades kostade en förpackning FEST-iS 33 öre…

Vill du se den innehållsrika förpackningsresa, som Festis gjort under drygt 50 år? Klicka då på pdf-länken nedan.

Ladda ner PDF: festis-resa.pdf


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK