...
Papyrus Supplies först med säckar i bioplast
De nya bioplastsäckarna användes i insatser till papperskorgar, städvagnar, etc.

Papyrus Supplies, som är en ledande nordisk grossist inom städprodukter, hygienartiklar och förpackningslösningar, lanserar nu klimatsmarta påsar och säckar i ”grön” plast. De första produkterna är avsedda att användas som insatspåsar i papperskorgar och som sop- och städvagnssäckar, men successivt kommer större delen av företagets sortimentet inom påsar och säckar att kunna erbjudas i grön polyeten. 


”Allt fler företag möter hårdare miljökrav i upphandlingar och det här är produkter, som gör det lättare att möta kraven utan att kompromissa med kvalitet och hållbarhet”, säger Dan Andersson, Senior Vice President på Papyrus Supplies.

Klimatsmarta ”gröna” bärkassar finns som bekant redan i dagligvaruhandeln, exempelvis hos ICA och Hemköp, men det här är premiär för större påsar och säckar i bioplast.

Papyrus Supplies påsar och säckar tillverkade av grön polyeten som tillverkas av sockerrör. Bioplasten har samma uppbyggnad som fossil plast och därför också samma styrka och egenskaper. Minst 70 procent av materialet i de nya produkterna kommer från förnyelsebar råvara från växtriket.

Papyrus Supplies skriver i ett pressmeddelande att bioplasten har låg koldioxidpåverkan, den är tunn och stark och använda produkter kan lämnas i vanlig plaståtervinning.

”Det är oerhört positivt att vi nu kan erbjuda klimatsmarta påsar och säckar i plast. Det pågår en omställning mot en mer hållbar verksamhet i alla branscher och då är det en stor fördel för miljön att de påsar och säckar som används är tillverkade av förnyelsebara råvaror”, säger Dan Andersson,

Papyrus Supplies ingår i Papyrus som är en av Europas ledande grossister inom papper och förbrukningsvaror. Företaget har cirka 2.300 anställda i 22 länder runtom i Europa och omsättningen 2012 uppgick till 1. 726 miljoner euro. Papyrus huvudkontor ligger i Göteborg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Industri Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK