SCA första börsbolag med grön obligation

SCA har som första svenska börsnoterade bolag gett ut en så kallad "grön obligation", genom ett  lån på 1,5 miljarder kronor. Likviden kommer att användas till investeringar inom projekt, som har en positiv miljöpåverkan.
”SCA:s hållbarhetsarbete är baserat på ekonomiskt, miljömässigt och socialt värdeskapande. Samtliga områden är lika viktiga för att skapa ett framgångsrikt företag. Att SCA nu är först ut som börsnoterat bolag i Sverige med en grön obligation är ytterligare ett bevis på hur viktigt och prioriterat vårt hållbarhetsarbete är”, säger Jan Johansson, VD och koncernchef i SCA


Gröna företagsobligationer är relativt nytt på obligationsmarknaden och intresset för dem ökar hela tiden.
”Gröna obligationer är en fantastisk möjlighet för oss, som investerar, att säkerställa att vi både genererar avkastning till våra sparare och bidrar till en hållbar utveckling. Men det är också ett bra sätt för de, som lånar pengarna, att visa handlingskraft i sin gröna omställning och göra produktionsapparaten långsiktigt hållbar”, säger Staffan Hansén, VD i Storebrand Asset Management, som investerat 325 miljoner kronor i SCA:s gröna obligation.

Av svenska företag har sedan tidigare Vasakronan som första fastighetsbolag hämtat finansiering genom gröna obligationer för att bygga klimatsmarta fastigheter.
”Det är glädjande att SCA visar att även vår basindustri kan växla in på det gröna spåret. Betydligt fler bolag borde ha kapacitet att öronmärka sina utvecklingsprojekt som ´gröna´", säger Staffan Hansén.

Exempel på investeringsområden för SCA:s gröna obligation är förnybar energi och energieffektiviseringar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2014-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
RPC
Antpac
Speedpac