...
Förpackningspant ger hjälp till Bris

Bensinbolaget Statoil är sedan tidigare en av de större sponsorerna till organisationen Bris (Barnens rätt i samhället) och nu tar man ytterligare ett steg genom att placera ut speciella pant-tunnor (bilden) på sina stationer, där kunderna kan skänka sina pantbelagda burkar och flaskor till Bris.
Målet med den nya pantinsamlingen är att ytterligare finansiera minst en kuratorsplats i Bris stödverksamhet.
”Vad ett samtal med en vuxen betyder för ett utsatt barn kan inte värderas i pengar. Ändå lever Bris i en ekonomisk verklighet, där varje krona har betydelse”, säger Kattis Ahlström, generalsekreterare i Bris.


”Vi är en stor sponsor till Bris och finansierar redan en kuratorsplats i Bris stödverksamhet. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att låta våra kunder hjälpa oss att skänka sin pant till organisationen”, säger Lukas Krol, ansvarig för Statoil Fuel & Retails samarbete med Bris och Returpack

Bris har idag 17 heltidsanställda kuratorer, som tar emot stödsamtal mellan klockan 10.00–22.00. Ändå uppstår alltför ofta kö, vilket innebär att tiden inte räcker till för att hjälpa alla som söker kontakt. Lite drygt fem PET-flaskor eller burkar, per dag, på var och en av Statoils 304 stationer runt om i landet skulle på ett år finansiera en kuratorsplats. Ett mål som Statoil och Returpack bedömer vara fullt rimligt att nå.

”Samarbetet skapar viktiga intäkter till Bris, samtidigt som det är en viktig miljöinsats. Det här tar verkligen uttrycket win-win till nya höjder”, säger Erik Ebbeson, kundchef på Returpack.

Välgörenhet genom pant är ett av flera sätt där Statoil bidrar för att ge utsatta barn och ungdomar möjlighet att prata med en vuxen. Första steget i samarbetet var ett utskick till Statoils kortkunder, som genererade nästan ytterligare en tredjedels kuratorstjänst i bidrag.

”Statoils initiativ betyder enormt mycket för vår verksamhet för barn och unga. Vi hoppas att samarbetet kan fungera som en inspiration för andra aktörer”, säger Kattis Ahlström.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK