...
Kunnig och investeringsvillig publik besökte Stockholmsmässan och MAX

Sveriges stora mässa för automatiserad produktion inom verkstadsindustrin MAX (Manufacturing & Automation Expo) 2014, som nyss avslutats, präglades av en investeringsintresserad och kunnig publik. Det skriver Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.
På mässgolvet genomfördes flera stora affärer i ny maskinutrustning och automationslösningar. Stort intresse drog även de seminarier, som arrangerades på mässans tre seminariescener.


För första gången genomfördes MAX som vårmässa. Detta efter önskemål från branschorganisationerna SVMF och MTAS som tillsammans med Stockholmsmässan arrangerar MAX.
”Vi var mycket spända på vilket mottagande vi skulle få med bytet av datum och när vi nu summerar mässan konstaterar vi att premiären som helhet fungerat bra, men att vi samtidigt tar med oss ett antal erfarenheter inför MAX 2016. Omdömet från våra utställare har varit fantastiskt bra i de flesta fall med många genomförda affärer under de fyra mässdagarna”, berättar Björn Lindforss, projektchef för MAX.

Ett par erfarenheter, som Björn Lindforss pekar ut vid en första reflektion, är att mässbesökarna tydligt uppskattar de seminarier, som arrangeras. En annan tydligt positiv signal är att MAX utvecklats till en effektiv mötesplats, där det finns tid för initierade affärssamtal, inspirerande möten och möjlighet att ta del av det senaste inom automatiserade produktionslösningar. Allt från verktygsmaskiner och verktyg till robotar, IT-lösningar, montering och system för test & mät.

”Flera utställare har poängterat värdet av att mässan drar en mycket kvalificerad publik, som är på plats både för att ta del av de nyheter som visas och för att investera i ny produktionsutrustning. Det här är signaler vi kommer att ta fasta på när vi nu börjar arbetet med MAX 2016”, förklarar Björn Lindforss..

I år anslöt flera nya, mycket starka leverantörer av verktyg, maskinutrustning, robotar och automation som utställare på MAX. Bland nya utställare märktes bland andra storföretagen Sandvik, ABB och Seco Tools.
”Att dessa ledande företag var med på MAX, var mycket uppskattat av både besökare och andra utställare och det är kul att se vilket intresse det finns från alla kvalificerade besökare från den tillverkande industrin”, säger Björn Lindforss.

Totalt hade MAX 2014 drygt 6.100 besökare, vilka tillsammans besökte cirka 200 utställande företag. Seminarierna hade nästan 2.200 besökare.
Öppningsdagen gästades mässan både av socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och moderaternas riksdagsledamot, tillika ordförande för riksdagens arbetsmarknadsutskott, Jessica Polfjärd. Båda frågades ut av Skärteknikcentrums VD Ingegerd Greén om svensk verkstadsindustris framtid.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK