...
Ökande leveranser av alufolie i Europa trots svag efterfrågan

Leveranserna av aluminiumfolie ökade något under fjolårets nio första månader, jämfört med samma period år 2012. Det skriver branschtidningen Aluminium Scandinavia.
Totalt levererades i Europa under januari – september i fjol 639.100 ton alufolie, vilket var en ökning med 0,8 procent jämfört med 2012.
Bäst går det för tunnare folie, som i huvudsak används till flexibla förpackningar och hushållsfolie, medan tjockare folie, som ingår i halvstyva förpackningar och även används för tekniska ändamål, kämpar mot svag efterfrågan och sjunkande leveranser.


För fjolårets tredje kvartal uppvisade tunnare alufolie en ökning med 0,6 procent jämfört med samma period 2012, medan leveranserna av tjockare folie sjönk med 1,3 procent jämfört med 2012. Totalt uppgick alufolieleveranserna under tredje kvartalet 2013 till 2017.300 ton, vilket var en minskning med 1,6 procent jämfört med 2012. Sifforna påverkades bland annat av långsammare efterfrågan på de utomeuropeiska marknaderna.

”En liten återhämtning uppstod både på exportmarknaderna och i Europa under september. Så vi tror att dessa siffror bara är ett litet ´gupp´. Våra medlemmar har blivit vana vid dessa upp- och nedgångar och har en längre och positivare syn på marknadsutsikterna”, säger Stefan Glimm, VD i EAFA (European Aluminium Foil Association).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK