...
Bong effektiviserar e-handeln med smart brittiskt förpackningskoncept
”Ett nytt förpackningskoncept för svenska marknaden”, säger Henrik Wahlgren.

Det anrika svenska företaget Bong är mest känt för sin kuverttillverkning, men i en tid när allt färre brev skickas gäller det att anpassa verksamheten. Det gör Bong bland annat genom att satsa på ett förpackningskoncept för e-handel, där basen är det smarta brittiska konceptet ColdSeal, som med en kallförseglingsprocess kan förpacka upp till 35 produkter i minuten i storlekar allt från golfbollar till slalomskidor…

”Vi har ett för den svenska marknaden helt nytt förpackningskoncept, som är skräddarsytt för e-handel och tredjepartslogistik”, säger Henrik Wahlgren, Senior Sales Account Manager hos Bong.

Häromåret förvärvade Bong det brittiska företaget Angus & Wright, som utvecklat förpackningskonceptet ColdSeal, vilket effektiviserar förpackningshanteringen enormt.

”Med vår ColdSeal-maskin kan en operatör i en kallförseglingsprocess producera upp till 35 förpackningar per minut, oavsett om det är kläder, böcker, slalomskidor eller golfbollar. Vid manuell packning skulle en operatör behöva en timme för motsvarande antal”, förklarar Henrik Wahlgren.

Med samma maskin kan man också skriva ut faktura, väga, adressera och postnummersortera förpackningarna.

Förpackningsmaterialet i ColdSeal har en latexbeläggning på under- och överbanan som gör att förpackningarna inte kan fastna. Maskinen kan laddas med olika typer av papper och tjockare pappersemballage i rulle eller ark, bubbelfilm och plastfilm. Förpackningarna kan också förses med returflik, så att mottagarna kan använda samma förpackning för att skicka tillbaka produkterna, om de inte passar.

”Maskinerna finns i flertalet europeiska länder. Den mest kända kunden är nog Amazon, som är mycket nöjda”, säger Henrik Wahlgren.

I Sverige är ColdSeal-maskinen dock helt ny och den kommer nu att visas live på mässan Logistik & Transport i Göteborg, som äger rum 7 – 8 maj i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK