...
Amcor Flexibles vann två Alufoil-troféer
Det trofébelönade blisterkonceptet från Amcor Flexibles.

Förpackningstillverkaren Amcor Flexibles meddelar att man vunnit två utmärkelser i European Aluminium Foil Associations (EAFA) årliga tävling Alufoil Trophy.
I kategorin ” Consumer Convenience” var det Amcors blisterförpackningskoncept EMEND® Tri-pack Formpack®, som vann den eftertraktade trofén för sin förbättrade öppningsbarhet och ökat produktskydd och i kategorin ”Marketing & Design” tog företaget hem trofén för en serie aluminiumbaserade kaffekapslar till producenten Belmoca (bilden).


EMEND Tri-pack Formpack-konceptet är försedd med en lätt avdragbar förslutning i aluminium. Tillsammans med själva blistret, som även det är tillverkat i aluminium, bildar förpackningen en homogen enhet, som har utmärkta barriäregenskaper och som skyddar de förpackade kapslarna. Förslutningen fungerar så att patienten inte behöver trycka kapseln genom förslutningen utan lätt kommer åt den genom att dra bort förslutningen.
Förpackningen används främst till kapslar med läkemedel som ska förhindra illamående och kräkningar orsakade av vissa cancerläkemedel.

De prisbelönade kaffekapslarna till dryckesproducenten Belmoca består av en serie med olikfärgade alukapslar, med skinande ytor och diamantformad design. Kapslarna är speciellt utformade för att passa Belmocas slogan som är ”Belmoca – en diamant i din kopp” och med den speciella formen och utseendet hos förpackningen hoppas Belmoca kunna stå ut som ett premiumvarumärke på den snabbt växande marknaden för kaffekapslar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Läkemedel Livsmedel Marknad Metall Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK