...
interpack 2014:
Stora Enso visar förpackningsnyheter för konfekt, läkemedel och kosmetika

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att man kommer att presentera innovationer inom förpackningsdesign och material på den stora förpackningsmässan interpack 2014, som äger rum i Düsseldorf 8 – 14 maj i år.
Till nyheterna, som presenteras, hör nya tekniskt avancerade material för livsmedelsförpackningar samt innovativa förpackningslösningar för choklad och konfektyr, läkemedel och kosmetika samt hygienprodukter.
I sin monter kommer Stora Enso även att presenterar de vinnande förpackningskoncepten från designtävlingen Recreate Packaging.


På specialutställningen Innovationparc Packaging kommer Stora Enso dessutom att genomföra en presentation tillsammans med Tetra Pak, där man ska visa hur effektiva lokala nätverk inom livsmedelsproduktion, förpackning och återvinning kan spara resurser, energi och mat.

Nya koncept och ny förpackningsdesign för skönhets- och hygienprodukter ställs fram i troféhörnan i Stora Ensos monter. Där visas de bästa bidragen från designtävlingen Recreate Packaging som ordnades för andra gången av Stora Enso och Aalto-universitetet. Tävlingen syfte är att utmana traditionellt tänkande och presenterar denna gång idéer för resvänliga förpackningar (läs här).

Storas Enso skriver att förpackningslösningar som bygger på bolagets stora utbud av papper och kartong även kommer att presenteras i montrar, som tillhör Stora Ensos kunder och partners. Exempel på sådana förpackningar är ett nytt bägarkoncept för choklad och konfektyr från Stora Enso och AR Packaging (läs här) samt ValueCase, ett förpackningskoncept för läkemedel, som lanseras tillsammans med konverteraren Edelmann och förpackningsmaskintillverkaren Uhlmann.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK