...
Tetra Pak ökade omsättningen med 3,5% Levererade 178 miljarder förpackningar
Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson.

Tetra Paks omsättning år 2013 ökade med 3,5 procent jämfört med året innan och uppgick till 11,1 miljarder euro (cirka 100 miljarder kronor). Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.
”Trots ett tufft affärsklimat med stark konkurrens och svaga ekonomier runt om i världen uppnådde vi tillväxt i alla delar av vår verksamhet”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson i en kommentar.


Tetra Paks affärsområde ”Packaging Solutions” omsatte under år 2013 9,6 miljarder euro (drygt 86 miljarder kronor). Tetra Pak levererade under året mer än 178 miljarder förpackningar till sina kunder världen runt, vilket innebar en volymökning av förpackningsmaterial med 3 procent jämfört med år 2012.

Förpackningskoncept, som var speciellt framgångsrika under 2013, var Tetra Prisma® Aseptic i portionsstorlekar och enliters Tetra Brik® Aseptic Edge, vilka volymmässigt ökade med 35 respektive 75 procent.

På förpackningsmaskinsidan redovisar Tetra Pak en solid tillväxt med 15 procent, jämfört med 2012. Mer än 580 nya fyllningsmaskiner levererades runt om i världen och merparten av dessa till kunder i Storkina samt Central- och Sydamerika.

Affärsområdet Processing Solutions konsoliderade sin marknadsledande position när det gäller filtreringssystem för mjölk-, ost- och vassleapplikationer.

”Framgångarna för affärsområdena Packaging Solutions och Processing återspeglar vår förmåga att erbjuda kunderna lösningar och erbjuda dem nya möjligheter och möta utmaningar på sina respektive marknader. Under 2014 kommer vi att fortsätta att bygga vidare på denna tillväxt, med fokus på att vara en viktig och värdefull partner för våra kunder”, säger Dennis Jönsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK