...
Packbridge efter 3:
Fokus på ”E-volutionen” inom näthandel

E-handeln formligen exploderar och idag beräknas cirka 30 miljoner förpackningar lämna e-handelsföretagen globalt, varje dag. Förpackningar specialanpassade för e-handeln får allt större betydelse i logistiken och det är viktigt att vi hittar rätt redan nu.
På den snabba ”E-volutionen” inom näthandeln ligger fokus, när förpackningsklustret Packbridge den 22 maj anordnar ännu ett av sina populära eftermiddagsseminarier ”Packbridge efter 3”.


Platsen för ”Efter 3” blir den här gången företaget Boxon i Helsingborg, som själva är verksamma inom e-handeln och har ett antal smarta e-handelsförpackningar i sitt sortiment.

Bland föredragshållare, som kommer att dela med sig av expertis och erfarenheter på seminatriet, kan nämnas Arne Andersson från PostNord, som är e-handelsexpert och Senior Advisor och en flitigt efterfrågad föreläsare och rådgivare om e-handel. Han brinner för ökad förståelse för hur logistiken kan öka köpupplevelsen hos konsumenten.
Klas Hjort från ReLog på Campus Helsingborg forskar i ämnet konsumentreturer inom e-handeln. Förpackningen är enligt Klas forskning en viktig komponent i morgondagens digitaliserade och värdeskapande returprocess.
RePack är en förpackningslösning från Jonne Hellgren och Peruste Oy, som syftar till att minimera mängden förpackningsavfall genom användandet av en återanvändbar e-handelsförpackning.
Ingrid Roth och Amanda Råsberg studerar teknisk design vid Lunds tekniska högskola. De kommer att berätta om sitt examensarbete, där en nydesignad e-handelsförpackning ska höja kundupplevelsen för kunderna hos Nelly.com
Gustaf Tunhammar är VD för företaget Virtusize, som genom ett virtuellt provrum hjälper e-handlare att illustrera storlek och passform på kläder, som säljs online. Med Virtusize kan konsumenter jämföra plagg de vill köpa med sina favoritplagg, och slipper därmed osäkerheten kring storlek och passform online. Företaget grundades 2011 och finns idag hos 30 webbutiker i Europa och Asien.

Seminariet börjar kl. 15.01 och slutar klockan 17.00 efter en avslutande paneldebatt. Sponsor denna gång är Invest in Skåne. Samtliga presentationer är på engelska. Medlemmar i Packbridge, som inte kan vara på plats, kan som vanligt följa en streamad liveversionen på nätet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK