...
Nya linerkvaliteter från Husums Bruk

För drygt ett halvt år sedan lanserade finska Metsä Board en ny helblekt linerkvalitet, som tillverkas vid bolagets svenska bruk Husum och som fick namnet ”Modo Northern Light” (läs här).
De obestrukna linerkvaliteterna i Modo Northern Light har tagits emot väl av marknaden och nu följer Metsä Board upp med att lansera två dubbelbestrukna helblekta liners i sortimentet.


De två nya linerkvaliteterna är Modo Northern Light Litho, som har utvecklats speciellt för offsettryck och laminering, men också är lämplig för andra offsettryckta applikationer samt Modo Northern Light Flexo, som rekommenderas för flexotryck.

Båda produkterna finns i låga ytvikter samt har hög ljushet, glans och bra tryckegenskaper. De är lämpliga till mikrowell och ger nya möjligheter för traditionella wellapplikationer.
Linerprodukterna är, tack vare att de produceras av ren färskfiber, lämpliga som förpackningar av livsmedel, inklusive mat för hämtning, liksom för andra känsliga produkter som skönhetsmedel och läkemedel.

”De nya bestrukna Modo Northern Light-kvaliteterna är en välkommen tillökning i vårt sortiment av lågviktiga linerprodukter med utmärkt tryckkvalitet. Det är möjligt att skapa mycket lätta men starka wellkonstruktioner genom att kombinera bestrukna och obestrukna linerkvaliteter ur Modo Northern Light-sortimentet som ytter- och innerliner med en obestruken liner som fluting”, säger Risto Auero, Vice President Linerboard Sales, Metsä Board.

Alla kvaliteterna i Modo Northern Light har goda styrkeegenskaper vad gäller dragstyrka och töjning liksom kompressionegenskaper och har, tack var den höga bulken, endast en mycket låg tendens till washboarding.

Modo Northern Light liners tillverkas vid Metsä Boards pappersbruk i Husum. Bruket har certifierade spårbarhetssystem enligt både PEFC och FSC liksom certifierade miljö- och kvalitetsledningssystem. Linerprodukterna tillverkas av vedråvara från hållbart brukade skogar. Vedråvaran är av känt ursprung och Metsä Board kan spåra alla övriga råvaror som används vid linertillverkningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Husum Kemteknisk Läkemedel Livsmedel Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK