...
PP-liknande material kan användas för 3D-utskrift av förslutningslock
En pincett i Endur-materialet, tillverkad i en 3D-skrivare.

Företaget Stratasys Ltd., med verksamheter i Minnesota, USA och Rehovot, Israel, har utvecklat ett specialmaterial, som lämpar sig för formning av olika typer av föremål i en 3D-skrivare.
Materialet, som kallas Endur, beskrivs som ett avancerat polypropenliknande material, som är hållbart och flexibelt och som har hög slagtålighet och böjningsuthållighet. Materialet är speciellt lämpligt för tillverkningar
i 3D-skrivare av produkter typ flexibla gångjärn och andra rörliga delar samt förslutningslock av ”snap-fit”-typ (bilden).


Stratasys skriver i ett pressmeddelande att Endur-materialet, som kan användas i Stratasys egna 3D-skrivare av märkena Objet EdenV, Objet Connex, Objet500 Connex3 och Objet 30Pro 3D, har en utmärkt ytfinish, ett tilltalande utseende och ger en smidig känsla. Förutom till gångjärn och förslutningslock passar Endur även till andra typer av konsumentvaror, samt bildelar, laboratorieutrustning, hushållsprodukter, m.m.

”Våra fälttester visar att Endur simulerar polypropen på ett utmärkt sätt och användarna tror att materialet, med sin seghet och flexibilitet, har en framtid för 3D-formning av applikationer som ”snap-fit”-komponenter, rörliga delar samt förpackningar som mindre lådor och behållare”, säger Stratasys produktdirektör Fred Fischer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK