...
Transportör för ren och säker hantering

Göteborgsbaserade materialhanterings- och automatiseringsspecialisten FlexLink har utvecklat en ny generation lamellkedjetransportör som fått beteckningen WLX (bilden).
FlexLink skriver i ett pressmeddelande att transportören adresserar de högre hygienkrav, som finns inom hantering av primära och sekundära förpackningar inom livsmedel, hygienartiklar och läkemedel och att den ger ren och säker hantering av sådana förpackningar.


”Vi är mycket stolta över konstruktionen, eftersom den ger både en hög personsäkerhet och en god hygienisk standard, som tillgodoser industrins behov och de regler vi kan förutse. Till exempel har vi eliminerat platta ytor där smuts och vätskor ligger kvar, samt hörn och håligheter där bakterier kan gro”, kommenterar Tommy Karlsson, utvecklingschef på FlexLink.

Den nya transportörfamiljen är säker, tyst och samtidigt ergonomiskt utformad så att operatörerna enkelt kan lyfta kedjan vid rengöring och den inre konstruktionen är märkbart ren. Personsäkerheten är en nyckelfråga och de öppningar, som finns, är utformade för att minimera klämrisk och konstruktionen saknar skarpa kanter och hörn. Dessutom är ljudnivån behagligt låg till gagn för en god fabriksmiljö. Vidare går tvättning och rengöring av transportören snabbt och är enkel för operatörerna att utföra.

Transportören WLX, med en profil i rostfritt stål och plastlamellkedja, levereras i form av komponenter, som färdig transportör eller i kompletta system i tre kedjebredder; 304, 456 och 608 mm.
FlexLink uppger att WLX lämpar sig väl för hantering av tex påsar, ståpåsar, förpackningar i vätskekartong, buntade produkter, brickor eller massflöden av mindre produkter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK