...
Nytt koncept för djurmat:
Återförslutningsbara plastförpackningar

Foderprodukter för husdjur som katter och hundar förpackas vanligen i olika typer av aluminiumburkar. Men nu har danska plastförpackningsproducenten RPC Superfos utvecklat en alternativ förpackningslösning: en fyrkantig plastförpackning, som tål autoklavering och som har ett praktiskt återförslutbart lock (bilden).
Tillverkaren menar att förpackningskonceptet, som fått namnet LongLifeTM , kommer att sticka ut i mängden och göra produkterna mera synliga i butikshyllan.


Torben Nielsen, Sales Director för Italien och Malta, RPC Superfos Region South East, har gått i spetsen för utvecklingen av den nya plastförpackningen för djurfoder. Han säger:
”Med den här moderna förpackningslösningen ger RPC Superfos nu djurfoderproducenterna möjlighet att välja något annat än den vanliga aluminiumburken. De kommer att uppskatta den höga fyllningshastigheten och det faktum att den fyrkantiga förpackningen tål autoklav. Den har också ett UV-ljusbarriärskydd och en syrebarriär för lång hållbarhetstid. Sammantaget en förpackning av mycket hög kvalitet för våtfoder till husdjur”.

Förpackningens storlek är perfekt för mindre engångsmåltider: 115 ml (eller 100 g). Skulle det bli eventuella rester så kan husdjursägaren lätt undvika dåligt lukt i kylskåpet genom det återförslutbarta locket, som ger en tät förslutning och förhindrar luktspridning.

LongLife-förpackningen kan förses med avancerad grafisk utformning och högkvalitativa bilder genom IML-teknik (In-Mould Labelling).
”Med IML-tekniken kan förpackningen förses med valfria grafiska element. Exempelvis perfekta bilder på innehållet, söta djurbilder eller kanske en tydlig näringstabell”, säger Torben Nielsen.

RPC Superfos kommer att presentera den nya djurmatsförpackningen i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf i maj.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK