...
Tetra Pak lanserar första biobaserade skruvkorken för takåsförpackningar

Tetra Pak har lanserat världens första biobaserade skruvkork för takåsförpackningar.
Skruvkorken heter TwistCap OSO 34 och den betecknas av Tetra Pak i ett pressmeddelande som ännu ett steg mot bolagets ambition att tillverka förpackningar av helt förnybara råvaror.
Skruvkorken är tillverkad av högdensitetspolyeten (HDPE) som utvunnits från sockerrör.


Tetra Pak skriver i meddelandet att 80 procent av materialet i en enliters Tetra Rex®-förpackning består av kartong tillverkad av träfiber, som är en förnybar resurs. Försedd med den nya biobaserade skruvkorken ökar halten förnybart material i förpackningen med ytterligare 4 procent. Det bidrar till att förbättra förpackningens miljöegenskaper utan att göra avkall på dess funktion eller återvinnbarhet.  

”Lanseringen av biobaserade skruvkorkar har uppskattats av kunder som det finska mejeriföretaget Valio, som var först med att använda den nya versionen av TwistCap OSO 34 för sina produkter”, berättar Christina Chester, produktdirektör hos Tetra Pak.

Enligt Tetra Pak kan kunder, som använder standardversionen av TwistCap OSO 34, enkelt gå över till den biobaserade versionen utan att behöva göra ytterligare investeringar eller ändra sina befintliga fyllningsmaskiner.

Under 2013 levererade företaget 1,1 miljarder biobaserade skruvkorkar globalt, vilket är en ökning med mer än 80 procent jämfört med föregående år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK