...
Nu är det helt klart:
Djupafors läggs ner

Nu har det definitiva beskedet kommit: som tidigare aviserats (läs här) lägger kanadensiska moderbolaget Cascades ner sitt svenska bruk Cascades Djupafors. Enligt Cascades koncernledning upphör produktionen vid Djupafors den 30 juni och kundleveranser tas över av Cascades bruk La Rochette i Frankrike.
”Det är med sorg vi meddelar detta svåra beslut och jag vill framföra mitt uppriktiga tack till de anställda i Djupafors för deras arbete och den lojalitet som de har visat att Cascades under åren. Vi kommer att vara med dem under denna svåra tid”, säger VD och koncernchef Mario Plourde (bilden).


Djupafors-bruket, som är beläget vid Kallinge i Blekinge, har 130 anställda. Bruket är specialiserat på produktion av belagd förpackningskartong tillverkad av jungfruliga fiber. Kartongen används bland annat till livsmedelsförpackningar. Den årliga produktionskapaciteten uppgår till 60.000 ton.

Orsaken till att Cascades väljer att lägga ner Djupafors uppges var en försvagad marknad.
”För att förbli konkurrenskraftiga tvingar den ekonomiska situationen i Europa oss att omorganisera våra europeiska tillverkningsresurser”, säger Mario Plourde.

Några detaljer om brukets eventuella framtid anges inte i det pressmeddelande om det definitiva nedläggningsbeslutet, som nu utfärdats av Cascades koncernledning. Inga uppgifter om att man försöker finna någon eventuell köpare, som vill driva bruket vidare, har framkommit, varför man får förmoda att bruket stängs för gott.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK