...
En månad efter ägarbytet:
Tectubes köper tubproducent i Finland
Christian Silvasti är VD i Lagan Plast och ordförande i Emballator Tectubes.

I mars köpte Ljungbybaserade Emballator Lagan Plast tubtillverkaren Tectubes Sweden AB av franska Sidel (läs här) och nu – endast en månad senare - tar Emballator Tectubes ett krafttag kring tubbranschen genom att köpa finska Printal Oys tubrörelsen, belägen i Hangö i södra Finland.
Affären, som beräknas slutföras under april, innebär att Emballator Tectubes blir marknadsledande inom tubproduktion i norra Europa.


”Detta är en glädjande nyhet att få berätta om. Samtidigt är vi ödmjuka inför den integrationsprocess som står framför oss. Vi kommer inte ge avkall på kundnyttan, den kommer alltid först. Printal har alltid haft en hög servicenivå till sina kunder och vår utmaning är inte bara att behålla den, utan att ytterligare förstärka den genom att samverka och lära av varandra”, säger Christian Silvasti, ordförande i Emballator Tectubes och förvärvsansvarig inom Emballator-gruppen.

”Försäljningen av tubverksamheten är ett naturligt steg i en bransch, som varit extremt pressad. Vi har i Emballator funnit en stark och innovativ ny ägare, som kan vidareutveckla tubverksamheten. Emballator har dessutom samma kundfokus som vi, vilket är den absolut viktigaste trygghetsfaktorn för oss”, kommenterar Printal Oys VD Pertti Hakala.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Metall Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK