...
RPC Superfos lägger ner i Tenhult men bygger ut sin fabrik i Mullsjö

RPC Superfos Sweden AB, som är ett dotterbolag till danska RPC Superfos och ingår i plastkoncernen RPC Group, ska lägga ner en av sina två fabriker i Sverige och koncentrera tillverkningen till den kvarvarande enheten, vilken i sin tur byggs ut.
Den enhet, som stängs, är fabriken i Tenhult, sydost om Jönköping och i stället bygger man ut den närbelägna fabriken i Mullsjö, som ligger strax väster om Jönköping.


Enligt nyhetssajten jnytt.se vill Superfos med de här åtgärderna konsolidera och effektivisera tillverkningen och ge verksamheten möjlighet att växa ytterligare.

”Vi kommer att flytta fabriken till Mullsjö för att kunna växa ytterligare. Vi har de senaste fem åren varit mycket framgångsrika och ökat mer än vi trodde”, säger VD och fabriksansvarig Josef Björck till jnytt.

De båda fabrikerna har sammanlagt 150 anställda, med 75 vid varje enhet. Exakt vad som händer med jobben är enligt jnytt inte klart. Företaget har aviserat att det blir en del ”mindre besparingar”, men poängterar samtidigt att många av de anställda i Tenhult kommer att erbjudas jobb i Mullsjö, där man kommer att behöva kvalificerad personal.

”Riktigt vad det landar vill jag inte spekulera i. Inriktningen är dock att många av de anställda i Tenhult kommer att erbjudas jobb i fabriken i Mullsjö”, säger Josef Björck.

RPC Superfos Sweden tillverkar plastförpackningar, främst till livsmedelsindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK