...
Returlådor ger hela ägg till kunden

Vi har just upplevt påsken med dess högsäsong för äggförsäljning. Men långt ifrån alla konsumentförpackningar med ägg nådde butikshyllorna. Många ägg krossades under transport och hantering och måste kasseras.
Men genom att transportera äggförpackningarna i returlådor av plast kan man väsentligt minska äggkrosset och dessutom reducera utsläppen av koldioxid. Det skriver Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.


Enligt meddelandet har flera av branschens äggaktörer gått över till returlådor från Svenska Retursystem istället för engångsemballage. Under hösten 2013 började exempelvis ett av Sveriges ledande varumärke inom ägg, Kronägg, att använda returlådorna.  

Av Svenska Retursystems lådor är det främst modellen DH 50/80 (bilden), som passar bra för ägghantering och är en favorit hos användarna. 
Returlådan är modulanpassad efter dagligvarubranschens standardmått. Det innebär bland annat att lådorna inte sticker ut från pallarna och därmed minskas risken för stötskador avsevärt. Returlådorna förenklar dessutom för butikerna vid uppackning samtidigt som det minskar avfallet och svinn.

En analys som SIK (Institutet för Livsmedel och Bioteknik AB) har genomfört på uppdrag av Svenska Retursystem visar att genom användande av retursystemet, så minskas koldioxidutsläppen med hela 44 procent, jämfört med användning av engångsemballage. 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK