...
BillerudKorsnäs mångmiljoninvesterar i flutetillverkningen vid Gruvöns bruk

BillerudKorsnäs styrelse har fattat beslut om att investera 180 miljoner kronor i pappersmaskin 6 vid Gruvöns bruk (bilden).
”Investeringen, som är ett led i strategin för värdetillväxt inom affärsområdet Containerboard, syftar bland annat till att ytterligare förbättra den världsledande flutingens kvalitetsegenskaper, framförallt vad avser viktiga styrkeparametrar”, skriver bolaget i en pressrelease.


Investeringen omfattar ombyggnad av pappersmaskinens pressparti samt delar av massalinjen och renseriet och planeras att genomföras i huvudsak under 2015. Investeringen kommer även möjliggöra en högre produktionsvolym, cirka 40.000 ton.

”Billerud Flute® är redan idag världsledande med sina unika styrkeegenskaper. Genom investeringen och dess kvalitetsförbättrande verkan vill vi ytterligare stärka det värde som Billerud Flute® skapar vid användning i krävande wellpappapplikationer. Detta värdeskapande är centralt för strategin runt tillväxt för vårt affärsområde Containerboard”, säger Lennart Eberleh, direktör Containerboard inom BillerudKorsnäs.

På maskinen PM6 tillverkas färskfiberbaserad fluting, Billerud Flute®, som används för wellpapplösningar för transport av bland annat frukt och grönt samt för tungt gods.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK