...
Raflatac investerar i Polen och lägger ner i Spanien

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac planerar investeringar på 13 miljoner euro (ca 120 miljoner kronor) vid sin fabrik för tillverkning av självhäftandfe etikettmaterial i polska Nowa Wies. Investeringen avser en ny beläggningslinje.
”Inom etikettfilmområdet har vi upplevt en rejäl tillväxt i Europa under senare år och därför planerar vi att öka vår produktionskapacitet i Polen”, säger VD Tapio Kolunsarka (bilden).


Samtidigt aviserar UPM Raflatac att man avser att avsluta produktionen av etikettmaterial på ark vid anläggningen i spanska Polinya samt flytta fabrikens efterbehandlingsenhet till den polska anläggningen.

UPM Raflatac skriver i ett pressmeddelande att investeringarna i Polen görs för att uppnå bolagets mål om långsiktig och kostnadseffektiv tillväxt inom etikettfilm.

”De största marknaderna på området finns i Central- och Östeuropa och med satsningen i Polen kan vi i framtiden bättre betjäna kunder i dessa regioner”, säger Tapio Kolunsarka

I samband med uppgraderingen i Polen kommer också – enligt tidigare beslut – en äldre beläggningslinje vid fabriken i finska Tammerfors samt en silikoniserringslinje vid enheten i Tervasaari att stängas.

De planerade åtgärderna beräknas ge årliga kostnadsbesparingar på cirka 4 miljoner euro år 2015 och 6 miljoner euro år 2016.

Om de aviserade åtgärderna genomförs fullt ut, kommer det enligt UPM Raflatac att innebära att sammanlagt 122 tjänster försvinner, varav maximalt 86 i Spanien och 36 i Finland. Innan alla åtgärder beslutas definitivt, ska förhandingar ske med berörda fackliga organisationer i respektive land. Merparten av åtgärderna beräknas kunna genomföras innan utgången av år 2014.

”Efter dessa planerade förändringar i vår tillverknings- och produktförsörjningsplattform i Europa, kommer vi att ha en hög tillverkningskapacitet inom alla våra viktiga produktsegment och ha tillräcklig kapacitet för att möta framtida behov”, sammanfattar Tapio Kolunsarka.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-04-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK