...
Göteborgstryckeriet kompletterar med digital offset för sitt förpackningstryck
Göteborgstryckeriet har investerat i en HP Indigo 5500 för digitalt tryck med offsetliknande kvalitet. (Maskinen på bilden är inte den som finns installerad hos Göteborgstryckeriet)

I dagarna har Göteborgstryckeriet tagit en digital press av märket HP Indigo 5500 i drift. Tanken bakom investeringen är att man vill kunna erbjuda ett digitalt tryck med offsetliknande kvalitet för de mindre förpackningsupplagorna.
”Vi anser att tekniken kommit så pass långt att vi nu satsar på en maskin för att kunna möta behovet av mindre upplagor med offsetliknande kvalitet”, säger Tobias Hinton, VD för Göteborgstryckeriets Business Print.


För att hantera just de mindre förpackningsupplagorna har företagets HP Indigo 5500 utrustats med tilläggsfunktionen ”Thick substrate kit” för att hantera tryck på papperskvaliteter med ytvikter upp till 450 gram per kvadratmeter.

”Att kunna hantera tyngre papperskvaliteter stärker ytterligare våra möjligheter inom förpackningstryck”, berättar Tobias Hinton.

Göteborgstryckeriet har också haft kunder som specifikt efterfrågat just mindre upplagor tryckta i digital offset, vilket blev ytterligare ett skäl att genomföra investeringen i en HP Indigo 5500.

”Kunder med höga krav på exempelvis stort färgomfång och hudtoner har efterfrågat mindre upplagor tryckta just i HP Indigo. Nu kan vi möta upp även dessa förfrågningar, vilket känns mer än bra, avslutar Tobias Hinton.

Göteborgstryckeriets nya digitala offsetpress är levererad av ledande mediekoncernen Visutech, som är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK