...
Designstudenter från Nackademin deltar i stort internationellt förpackningsprojekt

Sommaren 2013 inledde Förpackningsutbildningen på Nackademin i Stockholm ett samarbetsprojekt, som innefattar nio högskolor och universitet i sammanlagt sju länder. Projektet, som kallas The Packplay Project, har som målsättning att utbyta idéer kring förpackningsutveckling mellan designstudenter runt om i världen.
Projektet genomförs som en tävling och nu i maj startar juryarbetet i de sju länderna, där vinnarna i fyra olika kategorier ska utses.


Designstudenter från New York, Berlin, Paris, Quebec, Montreal, Lyon, Rom, Lahti och Stockholm deltar i projektet och i uppdragsbeskrivningen uppmanas studenterna att skapa förpackningar med fokus på allt från funktion och interaktion till lekfullhet och återvinning.

Tävlingen kommer att följas upp med en utställning, som öppnar i Quebec, Kanada, i september och där samtliga bidrag från alla deltagande högskolor och universitet ställs ut. Efter utställningen kommer även en bok att ges ut med några av de bästa bidragen från varje land.

Nackademin skriver i ett pressmeddelande att det 40-talet bidrag, som producerats av skolans 80 designstudenter, har blivit en spännande blandning av ”tekniska innovationer och grafiska guldkorn”.

Innan de svenska bidragen skickas vidare till utställningen i Kanada kommer de att redovisas på Nackademin, dit även branschfolk och media är välkomna. Redovisningarna sker den 12 respektive 16 maj.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK