...
Prisbelönad pizzaförpackning i PET
Glada mottagare av trofén “Snacking d´Or”: fr. v. Emmanuel de Misouard från EDS Solutions Emballage samt Stéphane Malet och Bastiaan Bekkers från Faerch Plast.

Danska plastförpackningsföretaget Færch Plast har utvecklat en helt ny typ av pizza-förpackning, som kan användas såväl för färdiggräddade pizzor som för pizzor, som konsumenten själv bakar färdiga hemma.
Færch Plasts “Pizza Box” är tillverkad i PET och finns än så länge endast på den franska marknaden, där den distribueras av EDS Emballage.
Den nya pizzaförpackningskonceptet belönades nyligen med trofén ”Snacking d´Or” vid mässan Sandwich & Snack Show i Paris.


Den innovativa danska pizzaförpackningen består av en rund botten i svart CPET, avpassad för pizzor i normalstorleken, och ett motsvarande runt lock, tillverkat i klar, transparent APET.
Plasten CPET har en speciell kristallinisk struktur, som gör att den klarar relativt kraftig hetta utan att smälta eller förändra sin form, vilket gör att bottendelen i Færch Plasts ”Pizza Box” klarar användning i konventionella ugnar (max 220oC) och mikrovågsugnar. På så sätt kan butiker och pizzaproducenter leverera färdigpreparerade pizzor, som konsumenten själv bakar färdiga hemma. Förpackningen kan naturligtvis också användas för ätfärdiga, färdigbakade pizzor, som kunden köper i livsmedelsbutiker eller pizzerior och äter direkt eller eftervärmer hemma.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att färdigpreparerade, men ogräddade, pizzor blivit mycket populära i franska stormarknader, där butikerna kan sälja flera tusentals pizzor i veckan. För dessa innebär den nya pizzaförpackningen stora fördelar, eftersom pizzan så enkelt kan färdigbakas av kunden själv. Det genomskinliga locket i förpackningen innebär också att de färdigpreparerade pizzorna kan exponeras på ett för konsumenten tydligt och tilltalande sätt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK