...
"Portad" vinförpackning säljs nu åter på Systemet

Företaget Cefour Wines innovativa portionsförpackning för vin – Easy Wine Glass – må gå hem i Chicago (läs här), men på svenska Systembolaget gillades inte de förfyllda och drickfärdiga vinglasen! I början av februari i år avlistade nämligen Systembolaget Cefours samtliga vinglasprodukter med motiveringen att de ’”har en inbjudande karaktär och får anses uppmana till bruk av alkohol”.
Men beslutet överklagades till Alkoholsortimentsnämnden, som nu beslutat att den annorlunda förpackningen inte alls strider mot bestämmelserna och mycket väl kan få säljas på Systemet!


För Cefour Wine och dess distributionspartner Rewine, som var den som begärde överprövning av beslutet, är nämndens beslut naturligtvis en stor seger.

”Vi är mycket nöjda med att Alkoholsortimentsnämnden lyssnat och tagit till sig av våra argument”, säger Gert Westergren, styrelseordförande i Cefour.

I sitt beslut från den 25 april bifaller Alkoholsortimentsnämnden Rewines ansökan med följande motivering: ”Nämnden finner inte att det, mot bakgrund av den mångfald förpackningar som tillhandahålls i Systembolagets lokaler vid försäljning av vin och vid en jämförelse med dessa, eller av andra skäl, kan anses att den aktuella förpackningen är särskilt påträngande, uppsökande eller uppmanar till alkoholbruk. Den strider därför inte mot bestämmelsen i sjunde kapitlet, första paragrafen i alkohollagens bestämmelser”.

Nämndens beslut, som inte kan överklagas, innebär att de förfyllda Easy Wine-glasen från om med den 16 maj åter finns i Systembolagets sortiment. Portionsglas med rött Merlot-vin kommer att finnas i det ordinarie sortimentet, medan glas med vitt Chardonnay respektive Syrah rosé-vin blir tillgängliga i beställningssortimentet.

”Utöver beställningssortimentet har vi även garanterats hyllplats i de fem största Systembolagsbutikerna med det röda Easy Wine Glass, och har dessutom chans att komma upp på hyllan i fler butiker med alla vinsorter som en lokalt efterfrågad produkt”, säger Joakim Perani, VD på Rewine.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK